Elementor er et Plugin til WordPress, den type der hedder en Page builder.
Med Elementor kan du på en nem måde bygge dine sider fra frontend i WYSIWYG – altså du ser med det samme hvad det er du laver, og hvordan det kommer til at se ud. Ingen legoklodser, hvor du skal gætte dig til, hvordan siden kommer til at se ud.
Hvis du er til nemt design af din hjemmeside, uden kodning, så kan Elementor anbefales.
- Træt af functions.php løsninger?
- Træt af Shortcodes løsninger?
Prøv Elementor gratis, og bliv forelsket. Eller hvad det nu hedder, når det er et program.
Du er helt sikkert klar over, at WordPress editoren er ret begrænset, og hver gang du skal noget lidt ud over det sædvanlige, finder du en løsning – med koder.
Der findes et hav af Page buildere, og et af de rigtig seje, er Elementor.
Du kan få en gratis udgave med alle de grundlæggende funktioner til design, så hvis det er det eneste du har brug for, så er den altså gratis.
Med Elementor trækker du nemt en widget ud på siden, hvor du gerne vil lave noget, og tilpasser margen, baggrund, farver og alt muligt, hvor du kan se med det samme hvordan det kommer til at se ud.
Hvis du vil designe hele temaet, lave om på kategorisider, shopsider i WooCommerce, og selve produktsiderne, så kan du altid senere købe adgang til Pro udgaven.
Fordele og ulemper ved Elementor
Hele denne artikel beskriver fordelene, men da jeg har affiliate link til Elementor, skal jeg selvfølgelig også nævne ulemperne. Der er tre:
1. Elementor gør din hjemmeside langsommere
Hvert eneste plugin du installerer, sløver din hjemmeside, derfor er vores råd også altid, at du kun skal installere de nødvendige plugins, der kan noget som ikke kan gøres i standard WordPress.
Når det så er sagt, så er Elementor den hurtigste Page builder af dem alle, og hvis du vil lave de smarte ting uden at være afhængig af at kunne kode noget som helst, så skal du bruge en Page bulider.
2. Du skal i backend for at tilpasse
Selvom du kan designe siden som den skal se ud i Frontend, skal du stadig i backend, hvis du f.eks. Vil sætte kategorier og tags på indlæg, samt sætte sider som underside af en anden side.
Det er dog ret nemt at skifte mellem Frontend og Backend, så problemet er ikke så alvorligt.
3. Du kan ikke se siden i back-end, og lege med legoklodser
Der er altid noget der går galt på et eller andet tidspunkt, og det hænder også i Elementor, at siden går i baglås, så man må slette noget, og lave det om.
De fleste Page buildere har mulighed for at vise sidens indhold i back-end, og her er det som regel opbygget af firkanter, der lige som legoklodser, kan flyttes rundt og slettes. Her vil det som regel være muligt at låse en umulig situation op, hvis det skulle opstå. Eller du kan måske bedre se hvad det er der driller i Frontend. Det kan du ikke i Elementor.
Hvilke ulemper?
Altså – de ulemper der er, giver mig ikke umiddelbart grund til at droppe dette plugin. Der er så mange fordele, at det snildt overgår de par ulemper der er.
Elementor
Take Your Design To The Next Level
Hvad skal der på? Der skal fart på …
Den har vi hørt mange gange, og når Google siger der skal fart på, så skal vi optimere. Med Elementor Page builder til WordPress, har du ikke blot en hurtig Page builder når du arbejder, men også når siderne skal hentes, er der optimeret mest muligt.
Elementor er i dag den hurtigste Page builder på markedet, og fungerer med “alle” temaer. Derfor kan du sagtens hente og installere Elementor for at afprøve om du synes det er noget for dig.
Husk lige en backup som altid, inden du laver ændringer på din hjemmeside. Her anbefaler jeg ManageWP!
Og hvis du vil gøre det ekstra godt, nu vi snakker fart, så er Elementors eget Hello tema det hurtigste, da det lader Elementor styre det hele, og dermed ikke selv sløver siden med unødige funktioner.
FAQ om Elementor
Jeg får mange spørgsmål til Elementor, så lad mig svare på de fleste af dem her.
Hvad er Elementor ltd?
Firmaet Elementor Ltd. er en softwarevirksomhed fra Israel, der har lavet et plugin til WordPress, der er en Page builder, kaldet Elementor Website builder. Det giver WordPress-brugere mulighed for at oprette og redigere sider på din hjemmeside ved at bruge en simpel træk og slip-teknik. Nogle af fordelene er, at Elementor fokuserer meget på responsivt design, og har indbygget desktop, tablet og mobilvisning, så du nemt kan skifte, og tilpasse hver enkelt visning.
Er Elementor til WordPress gratis?
Den gratis del af Elementor er et plugin til WordPress, der er en Page builder til at designe dine sider i WordPress, som du gerne selv vil have de skal se ud, med flere muligheder end der som standard lige findes i WordPress.
Du kan bruge Elementor gratis til rigtig mange ting, og nogen får aldrig brug for andet. Men skal du lave lidt mere fancy hjemmesider, eller en webshop, så er det Pro udgaven du har brug for.
Der er to udgaver. Den gratis begynderudgave med knap så mange funktioner (kaldet Widgets), og så den professionelle udgave, hvor du får alle funktioner med (50+ Pro Widgets), samt 300+ Pro Templates og WooCommerce Builder (webshop designer).
Skal jeg købe Elementor Pro?
Hvis du skal lave nogle lidt mere avancerede ting på din hjemmeside, eller har WooCommerce webshop, vil det være en god ide at investere i Elementor Pro.
Hvor meget koster Elementor?
Du kan få en gratis udgave med alle de grundlæggende funktioner til design, så hvis det er det eneste du har brug for, så er den altså gratis.
Hvis du har behov for de mere avancerede funktioner, starter Pro udgaven med $49,- om året.
Du har tre forskellige muligheder, hvor den eneste forskel er, hvor mange hjemmesider du gerne vil kunne bruge Elementor Pro på. En, tre eller tusind sider, på et årligt abonnement.
Elementor Pro pris
Hvis du blot arbejder med din egen hjemmeside, slipper du med $49,- om året, med mindre du finder en rabatkupon, eller er heldig at de har et tilbud. Men selv $49,- om året er billigt, i betragtning af hvor meget du får med i pakken.
3 sider koster $99 og 1000 sider $199 – det er til bureauer, med mange kunder.
Er Elementor kun til WordPress?
Ja, Elementor er designet til at være en WordPress Page builder. Du kan ikke arbejde med Elementor uden du har WordPress installeret først.
Skal Elementor bruge et tema?
Du skal bruge WordPress til din hjemme som det system der holder siden sammen, derpå lægges et tema der styrer hvordan sidens grundskabelon ser ud, samt alt indholdet, medmindre du vælger at droppe WordPress indbyggede editor, og bruger en Page Builder, hvor du kan styre hele sidens udseende. Men du har stadig brug for både WordPress og et tema.
Elementor kan arbejde sammen med “alle” temaer. Mange spørger om Elementor er et tema eller et plugin, og svaret er, at det er et plugin.
Hvad sker der hvis jeg afinstallerer Elementor?
Hvis du deaktiverer Elementor Pro og afinstallerer det, vil du på de sider du har designet med Elementor, se en masse koder, der omkranser det indhold du normalt kun ser.
Page buildere fungerer ved, at de lægger et ekstra lag kode på indholdet, så de kan styre hvordan det skal vises. Når du afinstallerer en Page builder, kan koden ikke længere fortolkes, og så bliver koden bare vist der hvor den er.
Spørgsmål til Elementor?
Nu har du set hvad Elementor kan i den gratis udgave, men der er meget mere.
Har du spørgsmål eller kommentarer, vil jeg gerne høre fra dig, det kan være jeg kan lære noget nyt igen i dag 🙂
Du må også meget gerne give artiklen en High Five
Hej. Jeg prøver at sparke liv i en Elementor-gruppe p å Facebook.
Så kan vi give gode råd og ikke mindst inspirere hinanden.
https://www.facebook.com/groups/300911637735189
Hej Ole,
Super god idé, jeg er med 🙂
/Michael