Den grundlæggende opbygning af Google Ads består af en konto, med kampagner der indeholder annoncegrupper. Det er nemt nok, men hvordan skal det organiseres i forhold til annoncer og søgeord?
Når du begynder at arbejde med annoncer i Google Ads, bør du på forhånd have fastlagt hvordan det hele skal bygges, da alt du laver får en vis anciennitet, og med tiden har erfaring den indflydelse, at priser for klik bliver billigere.
Strukturen med kampagner og annoncegrupper der skal passe til annoncer og søgeord skal ose af kvalitet og stram styring, så du får den bedst mulige Quality Score.
TL;DR! Organiser Google Ads:
- Organisering i forvejen er vigtig
- Ændringer koster penge (øget CPC)
- Fastlæg mål for hver kampagne
- Fastlæg mål for hver annoncegruppe
- Opret “mange” kampagner med annoncegrupper
- Hold et snævert emnefokus pr. annoncegruppe hvis det er muligt
Altså kort sagt, så er der fokus på organiseringen af din Google Ads konto, god fornøjelse.
Organisering af Google Ads
Lad os lige se på hvordan det hele hænger sammen!
Alle annoncerne ligger inde på en konto, der har et Kunde-id, der består af 3+3+4 tal, f.eks. 123-123-1234. Du finder kundeid øverst til højre med den profil du er logget ind på Google Adskontoen med.

Det er dette kunde-id du kan sende til en MCC administrator af Google Ads, for at få dem til at håndtere din konto, hvis der er behov for det.
I dag er det dog ikke nødvendigt med en MCC konto, for at du kan have adgang til flere Google Ads konti, det er nok at “tilmelde” email adressen under brugeradministration. Lidt mere omstændeligt end MCC, men bestemt en god alternativ mulighed.
Hvis der står Administrator-id øverst til højre, er det fordi du er på en MCC konto, og så kan du se kunde-id til den konto du administrere ude til venstre i stedet for.

Kunde-id har ikke noget med dig personligt at gøre, andet end at det er dig der med dit Google login har lov til at rette i denne Google Ads konto. Det er også derfor at du kan overdrage en Google Adskonto, eller få andre til at administrere den.
Hvad indeholder en Google Ads konto?
I en Google Ads konto struktureres indholdet i kampagner, der indeholder annoncegrupper.

I hver annoncegrupper er der annoncer og søgeord, som Google Ads selv kan kombinere for bedst mulige resultat.

Det vil sige, at en kampagne er et område eller emne, inden for det du vil annoncere for, der kan deles op i mindre del-områder eller underemner.
Netop denne opdeling er det helt store emne for denne artikel, for du skal helst ramme rigtigt første gang.
Opbygning af kampagner
Generelt bør du opdele i så mange kampagner som muligt, og så mange annoncegrupper som muligt.
Hvis du kan komme helt ned på at have en kampagne hvor hver annoncegruppe har et par annonce over variationer af samme emne, med tilhørende søgeord, et par stykker, kan det ikke optimeres mere. Men ofte vil det være alt for stort et arbejde.
Hvis dit emne er for bredt i en annoncegruppe, kan det sagtens fungere, men Google Ads skal selv kombinere annoncer og søgeord, og det er sværere at håndtere enkelte dele af kampagnen.

Her ser du først en ikke-anbefalelsesværdig metode, hvor alt foder samles i én annoncegruppe.
Ulempen er, at Google skal parre annoncer og søgninger, samtidig med at du ikke nemt kan overskue performance på enten en enkelt annonce eller et emne af søgninger.
Den anden metode kan godt lade sig gøre, og vil fungere udmærket. Her vil du nemt kunne se på performance for foder samlet set, men hvis der også er heste, hamster og slanger, begynder det at blive mudret, og du kommer kun til at kigge på annoncegrupper, da kampagnerne bliver for store.
Den sidste metode er den bedste, fordi du her vil kunne arbejde med emnerne mest optimalt.
Men igen er det et spørgsmål om tid, for hvis du har 1000 produkter der skal målrettes mod, kan det blive besværligt at håndtere. Excel kan være din redning!
Planlæg dine kampagner i forhold til dit behov
Før du starter med at lave kampagner til Google Ads, skal du gøre helt klart hvad det er du ønsker at opnå, og hvordan det skal opnås.
Hvis du har en butik, er det ret enkelt: skaf nogle besøgende, der konverterer til kunder!
Men det kan være nemmere sagt end gjort, og det er derfor det er vigtigt, at du deler kampagner og annoncegrupper op, så du kan følge op på performance af de enkelte dele, og tilpasse kampagner, annoncegrupper, annoncer og søgninger.
Og selvfølgelig skal der være e-handels sporing på en webshop, koblet sammen med Google Ads, så du får vigtig viden om, hvilke kampagner der giver mest overskud, og hvilke der skal arbejdes med.
Hvis du ikke har en butik, og heller ikke har nogle definerede mål, hvad skal du så med mere trafik?
- Definer dine mål til hver kampagne du opretter
- Ofte kan du bruge din hjemmesides struktur til at definere kampagner
- Hvad kan du slå på, som du gør bedre end dine konkurrenter?
- Hvor meget vil du bruge på annoncering?
- Har du styr på din målgruppe?
Der er mange flere spørgsmål du kan overveje, afhængig af hvad det er du laver, og hvorfor du gerne vil i kontakt med kunder.
Hvis du har en lokal service, kan det være at du skal fokusere på at få Google Ads udvidelser med i dine annoncer, måske sørge for at Google Maps ved hvor du holder til, og have opkaldsudvidelser, så kunden kan ringe direkte til dig fra annoncen, eller sende en sms.
Bevar planen med kampagnerne
Når du har defineret hvad målet skal være med hver kampagne, kan du gå videre med at dele kampagnen op i annoncegrupper, og definere hvilke delmål de hver især skal ramme.
Husk at holde fokus på målgruppen, området du vil ramme, og budgettet.
Hver annoncegruppe skal også have et klart mål, inden for kampagnens emne.
Det kunne f.eks. være salg af et bestemt produkt, salg af gruppe af produkter, sign up til nyhedsbreve, download af pdf, kontakt os om det her emne, eller meget andet.
Du kan evt. bruge en skabelon som denne:

Du kan få den lige her:
- Luk Gsheet op, vælg Filer, Lav en kopi og gem den på dit eget Google Drive.
Ingen regel uden undtagelse
Den nævnte metode her, er rigtig god, hvis der i forvejen er styr på strukturen af din hjemmeside, hvilket der for de fleste heldigvis er.
Så er det et spørgsmål om at finde kategorier, samle produkter i underkategorier, og så er den konto struktureret.
Men du kan selvfølgelig også vende det hele på hovedet, og så tage udgangspunkt i en søgeordsanalyse.
Du kan gruppere søgeord og sætninger du har fundet, i overordnede emnegrupper, der passer til kampagner.
For hver kampagnes overordnede emne, grupperer du yderligere, så der er et specifikt emne til hver annoncegruppe
Nu kan du så lave annoncer der passer til hver annoncegruppes søgeord og sætninger.
Det vigtigste er stadig, at du får lavet en god struktur fra starten af, så du ikke skal lave noget om.
Kvalitet er vigtig
Som med alt andet inden for online marketing, gælder det i dag om at du skal sørge for at kvaliteten er i orden hele vejen igennem.
Dine annoncer skal være optimerede til brugeren, de skal være spændende, gerne med call-to-action. Her er det CTR der kan optimeres.
Men annoncer og søgeord/sætninger skal også passe sammen, så den skjulte Google Ads vurdering kan matche sætninger og annoncer optimalt.
Til sidst skal dine annoncer passe til dine landingssider, for ellers lyver du for brugeren, når de ikke får det du har lovet.
Alt dette bliver forkortet til et tal i en Quality Score, der helst skal være 10, men 8 er fint. 6 er acceptabelt, men med mulighed for forbedring.
Denne artikel er den fjerde i Google Ads guiden, næste artikel er: Kampagnetyper
Nu har du forhåbentlig forstået vigtigheden af at forberedelsen er vigtig, og sjusk koster penge, også med Google Ads.
Men her har du en sjov detalje, at sjusk der har varet længe har fået en anciennitet, og den kan være mere værd end en omstrukturering!
Hvad synes du om det?
Er der nogle ting du gør anderledes?
Giv gerne en kommentar, det kan være jeg kan lære noget også, tak 🙂
…
Hav en fortsat fantastisk god dag
Skriv et svar